Nezařazeno

382/1000

Tolik knih Bezpečně nešťastní je za dva měsíce od vydání pryč!

Považuji to za velmi dobrý výsledek. Co je však ještě lepší jsou fotky s knihou, které mi posíláte (což někdy připomíná trpaslíka z Amelie z Montmartru :)) a reakce, které dostávám. Zdaleka nejsou jen od přátel, ale i od cizích lidí, kteří si také v knize něco našli, rozveselila je nebo jim dokonce i nějakým způsobem pomohla. To mě hřeje nejvíce a dodává mi to pocit, že jsem ji nenapsala jen tak pro nic za nic nebo jen pro svoje ego. Zatím mě ani nikdo nezkritizoval!

Created by Markéta Frídová

Péto, ta knížka!! Ta byla přímo pro mě. Na Sallyho z Doktorky Quinnové jsem úplně zapomněla, toho jsem milovala! A ze Ságy rodu Forsytů si pamatuju jenom tu jedinou scénu, o které tam píšeš. Akorát teda jedna věc se mi moc nelíbila. Přečetla jsem to za jednu cestu do Prahy a při cestě z Prahy jsem už neměla co číst!

Peti, dočetl jsem. A rád bych ti toho hodně řekl. Musím říct, že ten konec byl dobrej a bylo mi líto, že to končí. A to je podle mě kritérium dobré knihy. Kdybych měl doma druhý díl, začnu ho číst ještě dneska večer.

Tak co říkám na knížku? Peťa je neskutečně upřímná, každý se musí aspoň v jedné povídce najít. Já jsem si uvědomila, jak už jsem stará, protože některé úvahy už jsou pro mě naivní. Ale zase jsem zavzpomínala, že některé pocity jsem prožila.

Nádherný, dokonalý, místy filozofický a pro mileniály i poetický. V jednotlivých příbězích jsem se povětšinou trochu našla, a někdy mě i dost napřímo zasáhly. Jediná nevýhoda knihy je, že je tak tenká. Bezpečně nešťastní je nová Terapie láskou, jen obsáhlejší a pro pokácené stromy, ze kterých šel materiál na papír, i smysluplnější.

Milá Peti, napsala jsi skvělou knihu! Moc se mi líbily tvé úvahy o životě a hledání štěstí, přišlo mi to přesné a pravdivé. A taky mě hrozně bavily různé popkulturní odkazy, vždycky jsem se zaradovala, že tohle taky znám, taky jsem sledovala. Chyběl mi snad už jen S Club 7.

Ne, fakt jsem si to nevymyslela, opravdu mi tohle lidi napsali! Pokud máte knížku už taky přečtenou, budu moc ráda, když ji ohodnotíte nebo okomentujete v Databázi knih nebo na Goodreads.

Ale co víc! O knížce se píše dokonce i v médiích! Zde nabízím malý výběr:
https://www.ol4you.cz/knihy-na-leto-ktere-nedate-z-ruky/
http://cojuliecetla.pise.cz/96-komentare.html
https://www.mezizenami.cz/volny-cas/petra-bastanova-bezpecne-nestastni

Dokonce jsem byla oslovena pro svůj první spisovatelský rozhovor:
https://www.zeny.cz/lifestyle/tinder-je-zlo-dnesni-doby-smejeme-se-mu-ale-stejne-na-nem-skoncime-rika-autorka-knihy-7119.html

To vůbec nejlepší mě ale čekalo úplnou náhodou bez sebemenšího tušení, když mi známá na rodinné oslavě přistrčila pod nos časopis ELLE:

Málem jsem se rozbrečela dojetím, protože i když je dnes ELLE plná reklam, je to přece jen asi nejznámější lifestylový časopis pro ženy a tohle se dá považovat za úspěch, jakože FAKT opravdový úspěch. Což jsem koneckonců viděla i v očích mého taťky, který jen tak nechválí. Když časopis na oslavě koloval z ruky do ruky, myslím, že taťkovi opravdu došlo, že to není jen taková nějaká srandička, a dokonce dodal něco jako „no jo, Petruška je přece po mně“.

Myslím, že lepší dárek jsem si k blížícím se třicátinám nemohla přát. Moc si toho vážím ♥ I když samochvála smrdí a já se pořád ještě sama pochválit moc neumím, tak tohle je prostě pecka. A taky závazek. Takže ano, kupuju si čistý sešit a začínám psát novou knihu.

1 komentář: „382/1000

Napsat komentář